Onnea Lainat ja kaikki lainaajat!

Tänään on Lainan nimipäivä ja Lainan päivää vietetään myös monissa kirjastoissa ympäri Suomen. Tätä pitää kommentoida pikaisesti, vaikka meneekin blogin ”perustehtävän” ohi. Nimittäin niin menee kirjastoissakin nykyisin välillä vähän ohi sen perustehtävän.

Pääsääntöisesti meillä Suomessa kuitenkin on mahtava kirjastojärjestelmä ja ihania kirjastoja, ja sitä on syytä juhlia (vähintäänkin) kerran vuodessa. Tämän vuoden teemana Lainan päivässä on yhteisöllinen lukeminen, näin kuulin radiosta (mutta en löytänyt mistään lisätietoa). Ilahdutti sekä tuo lukeminen että myös tuo yhteisöllinen. Radiosta kuulin ja netistä näin, että kirjastot ovat järjestäneet tänään kaikenlaista kivaa ohjelmaa asiakkaille. On kirjailijavierailuja (Tampereella Rosa Liksom, Lahdessa Katja Kettu, vain muutaman mainitakseni), kirjavinkkausta ja lukupiiriä, Cafe Lainaa, kirjallisia lauluja ja jopa uuden kirjallisuuspalkinnon lanseeraus. Siitä lisää tästä www.12osumaa.fi. Ihanan kirjallista, pisteet tästä Helsingille!

Radiosta kuulin myös kotkalaisten kirjastonkäyttäjien kommentteja kirjastostaan. Kyllä, käyvät usein ja lainaavat kirjoja, lehtiä ja musiikkia. Ja kyllä, ovat hyvin tyytyväisiä kirjastoonsa. Näin taitaa olla muuallakin, sillä viime aikoina on uutisoitu sekä kirjaston käytön että lainauslukujen kasvusta! Hienoa! Helsingissä Paloheinän kirjaston lukupiiriin on jonotuslista, kuvitelkaa! Voiko kukaan enää väittää että ”perinteinen” kirjasto on aikansa elänyt?

Onnea siis Lainat ja me kaikki lainaajat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s